Kenali 6 Sifat Lelaki Melalui Gaya Makan

0
247
Susah untuk wanita menjangka apa yang tesirat dalam fikiran seorang lelaki apatah lagi untuk mengenal personaliti diri dan sifat mereka.

Berikut ini cara mengenali sifat-sifat lelaki melalui gaya makan.


MAKAN DENGAN TENANG

Lelaki yang menyuap makanan dengan penuh berhati-hati dan dengan gaya sopan santun. Sifat di sebaliknya adalah dia seorang yang tegas dalam membuat keputusan dan jangan ragui soal kesetiaannya dalam hubungan, hanya kamu dihatinya.

MAKAN SAMBIL MEMBELEK MAKANAN

Lelaki jenis ini makan dengan penuh ketelitian. Contohnya, kalau makan ikan, tulang ikan itu siap disusun di tepi pinggan. Kalau tak suka sayur, dia sanggup cari dan asingkan dulu sayur di tepi pinggan, jangan risau! Lelaki seperti ini sifatnya amat prihatin dalam setiap perkara yang dilakukan. Kalau dalam soal hubungan, dia memang serius.

SERIUS KETIKA MAKAN

Lelaki jenis ini gaya makannya serius sahaja. Tidak terlalu cepat, tidak terlalu lambat. Sesekali dia akan berbual ketika makan, tetapi tidaklah kerap sangat. Kalau makan dengan pasangannya, si dia adakalanya asyik memerhati pasangannya. Ini bermaksud si dia amat sayang terhadap pasangannya dan tidak mahu pasangannya hilang walaupun seminit pun. Romantiknya! Juga memiliki sifat pelindung yang kuat.

MAKAN SAMBIL BERBUAL

Lelaki jenis ini memang suka berbual ketika sedang makan, sampai nasi di pinggan pun tak luak. Ini menggambarkan si dia seorang yang ceria dan susah nak marah. Selain itu, dia juga gemar berterus-terang terutama dalam soal perhubungan. Tapi awas! Jangan buat si dia marah, anda mungkin tak mahu melihat bom meletup!

MAKAN SAMBIL MELIHAT JAM

Lelaki jenis ini selalu sahaja ingin cepat walaupun masa masih panjang dan tiada perkara yang ingin dikejarkan. Jelas menunjukkan bahawa si dia amat menitikberatkan soal masa dan displin dalam kehidupan sehariannya.

MAKAN SAMBIL MERUNGUT

Lelaki jenis ini apabila makan pasti ada yang tak kena. Makanan tak sedaplah, kurang garamlah, tak cukup manis lah dan lain-lain kadangkala boleh rasa menyampah mendengarnya. Lelaki jenis ini adalah mereka yang suka berterus terang. Apa sahaja yang dirasakan tidak puas hati, akan diluahkannya. Tapi disebalik sikapnya itu, si dia mempunyai sifat penyayang. Awas! Dalam soal hubungan, dia memang kuat cemburu. Jangan sesekali cuba nak pandang orang lain, silap hari bulan, tak pasal-pasal kamu kena sembur!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here