Gadis Cantik Tebar Roti Canai Jadi Viral, Perniagaan Ibunya Kini Makin Laris

0
264
Sebut sahaja penebar roti canai, selalunya first impression kita macam mana? Adakah dia: Seorang mamak yang sememangnya begitu sinonim dengan title ‘penebar roti canai’? Seorang brader otai yang memang pro dalam bab tebar-menebar? Ataupun seorang makcik? Ini memang biasa dan ada di kebanyakan kedai. 

Tetapi berbeza dengan sebuah gerai ini di mana penebar roti canainya merupakan seorang gadis belasan tahun yang sungguh ayu dan cantik.


Inilah orangnya. Bila lihatkan pada gambar ini, pasti ramai yang tak percaya gadis ini adalah seorang penebar roti canai di sebuah gerai di Bidor, Perak yang diberi nama ‘Kak Ita Corner’. Tuan empunya badan, Fatin Farhana Mohd Suad yang berusia 17 tahun ini mula viral sejak beberapa hari lepas apabila videonya menebar roti canai mendapat lebih 300,000 tontonan dan lebih 1,200 bilangan shares.
Manakala di Instagram pula, video Fatin menebar mendapat tontonan lebih 22,000! Fatin juga telah mengumpul followers sebanyak 31K. Fatin yang pernah putus asa sebelum ini berkata dia mengambil masa beberapa hari untuk belajar teknik yang betul agar roti yang ditebar menjadi lembut sama seperti yang ditebar ibunya. 
A video posted by Fatin Kecik (@fatin744) on
Perniagaan roti canai ibunya semakin maju dan semakin laris sejak videonya mendapat perhatian ramai. “Kami hanya menumpang berniaga di gerai kawan ibu sebab gerai kami dirobohkan bulan lalu.

“Alhamdulillah, berniaga di gerai baru dapat sambutan apatah lagi selepas gambar dan video saya menebar roti canai ‘viral’,” kata Fatin lagi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here