Adakah Nasi Lemak Cik Ah Bakal Jadi Viral Seperti Nasi Lemak Anak Dara?

0
242
Nasi Lemak Anak Dara jadi viral sebab dia cantik? Mungkin ini persoalan yang boleh diutarakan kepada para netizen yang beriya benar menyebarkan cerita tentang satu perkara itu kerana semata-mata ia dilakukan wanita cantik, pendidikan tinggi dan juga nampak bersungguh dalam perniagaannya. 
Bagaimana pula dengan peniaga lain, seperti budak membantu ibunya menjual nasi lemak, anak yatim berniaga bagai kais pagi dan petang serta sebagainya. 
Seorang netizen yang dikenali dengan nama Zaty Khan nampaknya telah mencuit hati ramai orang bila dia berkongsi kisah rakannya yang bernama Cik Ah. 

Sama seperti Nasi Lemak Anak Dara, Cik Ah juga merupakan penjual nasi lemak yang masih muda dan yang pastinya bertungkus lumus meningkatkan taraf kehidupannya. 
Bukan mudah sebenarnya meniaga makanan yang diusahakan seorang diri, tanpa pembantu atau pekerja. Itu tidak termasuk dengan situasi yang perlu dia menebalkan muka dan buat tak malu bekerja bagaikan ‘jantan’. 
Begitulah antara yang dikongsikan oleh netizen ini. Tujuannya hanya satu iaitu meminta orang ramai untuk sama-sama berkongsi dan viralkan kisah perniagaan rakannya itu. 
Nampaknya, usaha ini makin membuahkan hasil apabila ramai netizen lain turut memberikan respon positif. Namun persoalannya adakah gerai Cik Ah bakal popular seperti Nasi Lemak Anak Dara? Tinggalkan komen anda dibawah.
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here