Student UPM cari Calon Suami Mithali

Seorang pelajar universiti pengajian awam IPTA, (UPM) telah mengiklankan atau lebih tepat memuat naik status dalam laman media sosial Facebook yang agak ganjil dan amat memeranjatkan kepada sesiapa yang membacanya.

Tidak dapat dipastikan sama ada status tersebut adalah palsu atau pun tulen. Sudah pasti pemilik akaun Facebook akan menafikan atau memberi alasan bahawa akaun Facebook nya telah digodam oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Selain kes pelajar UPM ini, terdapat juga status dari seorang lelaki yang terdesak untuk mencari duit dan sanggup melacurkan diri. Entah apa lah yang mereka mereka ini fikirkan. Bila keadaan terdesak, ‘sel-sel otak juga tidak boleh berhubung’. Mungkin juga ada benarnya.

 
 
 

Akibat Terlelap Pemandu Langgar Wanita Hamil

Seorang pemandu wanita terlelap ketika memandu dan terlajak ke laluan pejalan kaki. Pemandu tersebut kemudian melanggar 2 pejalan kaki yang mana salah seorang mangsa hamil 3 bulan.


Kandungan tersebut dilaporkan selamat. Kejadian berlaku di monerel medan tuanku pagi tadi.

 
 
 

Punca Sepanyol Tersingkir Awal Piala Dunia

Juara Dunia Sepanyol telah tersingkir awal dari Piala Dunia. Apakah sebab-sebab Sepanyol tersingkir? Berikut adalah kemungkinan mengapa Sepanyol tersingkir. 
1. Bila Justin Bieber juga menyokong pasukan Sepanyol, peluang untuk menang Piala Dunia terus hilang. 
2. Bila Perdana Menteri ramal pasukan Sepanyol akan memenangi Piala Dunia, anda tahu sesuatu akan tidak kena. Seperti juga bila beliau meramal yang Manchester United akan menjuarai Liga Perdana Inggeris 
 
3. Bila pasukan Sepanyol berada di Brazil untuk percutian singkat, bukan nya untuk Piala Dunia. Sebab itulah mereka membawa beg pakaian yang besar.
Adios, Sepanyol. Masa anda telah tamat. Bagi chance kat team lain pulak ye. 

Hari 110: Lokasi Pencarian Baru DiUmum

Lokasi pencarian untuk mengesan pesawat MH370 yang baru akan diumumkan Khamis ini. Pemangku Menteri Pengangkutan memetik sebagai berkata, pengumuman akan dibuat oleh Australia.

Keputusan dibuat setelah perbincangan dibuat bersama dengan pakar dari seluruh dunia. Keputusan mencari di lokasi baru ini telah dibuat atas persetujuan tiga negara; Australia, China dan Malaysia.


Semalam, Ketua JACC, Angus Houston dan ketua Biro Keselamatan Pengangkutan Australia menolak untuk berbincang mengenai radar tentera Malaysia, tapi mereka berdua bersetuju yang ianya tidak boleh diharap.

Rombakan Kabinet Malaysia 2014

Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak mengumumkan rombakan kabinet 2014, yang menyaksikan beberapa pertukaran berlaku.

Rombakan kabinet kali ini melibatkan lantikan dari kaum Cina. Najib Razak juga mengumumkan tambahan 6 muka baru dalam kabinet beliau. Pengumuman dibuat di bangunan Perdana Putra selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan kabinet.

Presiden MCA Liow Tiong Lai dinamakan sebagai Menteri Pengangkutan, manakala timbalan MCA Wee Ka Siong telah dilantik menjadi Menteri di Jabatan Perdana Menteri. Presiden Gerakan, Mah Siew Keong yang memenangi pilihanraya Teluk Intan juga dilantik sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri.

Sementara itu, Naib Presiden MCA, Lee Chee Leong, Chua Tee Yong dan Chew Mei Fun dilantik sebagai timbalan menteri. Rombakan kabinet kali ini tidak melibatkan mana mana Menteri dari UMNO walaupun spekulasi banyak diperkatakan. Selain itu, tiada menteri atau timbalan digugurkan walaupun ada di antara menteri tersebut dikritik hebat

Iklan Makanan Segera Vs Realiti

Anda baru saja baru selesai menonton iklan makanan segera dan ianya membuat anda berasa lapar. Anda  mencapai kunci kereta dan bergegas ke pandu lalu makanan segera tersebut. Anda membuat pesanan seperti yang anda lihat di iklan tv. Baunya semerbak menambahkan lapar anda.


Sampai di rumah, apa yang anda harapkan tidak seperti di dalam tv. Antara realiti dan fantasi. Begitulah perumpamaan yang boleh diguna pakai untuk membandingkan iklan makanan segera dan realiti bila anda membeli makanan tersebut.

Seorang pengguna yang kecewa membuat keputusan untuk membuat perbandingan antara keadaan makanan tersebut secara realiti dan di dalam iklan. Perbandingan tersebut amat mengejutkan.

Kisah Pulau Kucing di Negara Jepun

Sebuah pulau di daerah Fukuoka, Jepun mempunyai tarikan istimewa terutama bagi peminat kucing. Ini kerana, kucing-kucing ini bebas merayap ke mana mana sahaja di dalam pulau tersebut tanpa risau akan dikejar atau dihalau.

Kucing-kucing ini akan diberi makan oleh penduduk setempat yang kebanyakkanya adalah pelayan. Kucing separa liar ini hidup dengan aman dan penduduk setempat amat menghormati kucing-kucing ini.


Kucing dan penduduk disini berkongsi satu hubungan yang menakjubkan, boleh memancing ikan bersama ataupun bermain dengan kanak-kanak. Seorang jurugambar, Fubirai telah mendokumentasi kehidupan kucing ini selama 5 tahun dipulau yang terletak di utara Kyushu, Jepun.

 
Alangkah bagusnya melihat manusia melayan kucing-kucing ini dengan penuh kebaikan. Kongsi gambar dan cerita ini dengan rakan rakan anda dibawah.

15 Alasan Untuk Ponteng Kerja

Sempena Piala Dunia ini, ramai pekerja yang mengambil kesempatan untuk mengambil MC. Disebabkan perlawanan tersebut pada awal pagi, kesihatan mereka turut terjejas. Selain itu, keadaan cuaca yang panas dan berjerebu juga sering dijadikan alasan untuk mengambil MC.

Disini senarai alasan-alasan yang sering dipakai untuk ponteng kerja. Humm.. Tak baik ye kalau malas-malas pergi kerja. Kerjalah dengan ikhlas. Kekeke.

Lists on Ranker

Fakta Kehidupan Seharian Melalui Graf

Graf-graf berikut adalah tentang kehidupan seharian yang telah dicipta oleh Wumo yang telah melihat kehidupan seharian dalam perspektif yang berbeza.

Layari Truth Facts untuk fakta-fakta yang lebih menarik. Berikut antara fakta kehidupan seharian yang bagi kami tentunya kelakar dan betul.
1. Bila tengok wayang
2. Bila nak buka pintu 
3. Bila remote control rosak
4. Bila nak beli barang di Ikea
5.  Bila nak tolong orang (awek)
6.  Bila nak pergi bank
7.  Beza telefon dulu dan sekarang
8. Bila nak final exam
9.  Connection wifi 
10.  Bila nak interview

Fakta Menarik 10 Saat di Facebook

Kita semua pengguna Facebook. Mungkin semua orang yang kita kenal ada Facebook. Habis saja anda membaca perenggan ini, 166,666 friend request telah dibuat di Facebook. 

Pernahkah anda terfikir apa yang terjadi setiap 10 saat di Facebook? Berikut adalah fakta yang akan buat otak anda teruja. 
83,333 link di kongsi

166,666 friend request dibuat

250,000 mesej dihantar

85,000 komen ditinggal

48,833 kemaskini status dicipta

22,666 gambar dimuat naik

54,976,850 content dikongsi atau dimuat naik (kebanyakkannya adalah gambar)

50 profil baru dicipta

520,830 like

12,367 event dicipta
Kongsi Fakta ini di Facebook anda.